Quarantaine in een tiny house

De afgelopen dagen waren op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Blijf thuis, houd afstand en poets alles en iedereen heel vaak van onder tot boven. Iedereen weet nu wel hoe het moet. Nu is poetsen hier altijd snel gedaan, maar hoe hou je afstand in een tiny house?

Als je huisgenoten niet ziek zijn dan is er binnenshuis nog weinig aan de hand, ook niet in een tiny house. Het wordt ingewikkelder als je huisgenoot ziek wordt. De zieke moet volgens de richtlijnen in een afgesloten ruimte verblijven en als je toch in dezelfde ruimte bent moet je 2 meter afstand houden. Ons huis is binnen in de breedte 2,25 meter en we hebben geen afgesloten ruimte. Die richtlijnen kunnen we niet uitvoeren.
We hebben het afgewacht en zouden het wel zien, heel veel geduld hoefden we daarvoor niet te hebben.

Een week geleden werd de een ziek en 5 dagen later de ander. Het begon met koorts en daarna luchtwegklachten. We zijn eigenlijk nooit ziek, soms wat snotterig maar dat is het dan wel. We hadden niet eens een koortsthermometer in huis, koorts kenden we niet.  Gelukkig mogen we in onze handjes knijpen, we hebben allebei milde klachten en hebben hele lieve buurtjes die ons voorzien van de noodzakelijke chocola en overige boodschappen. Langzaamaan knappen we op. Het mooie weer was een meevaller, geïsoleerd in de tuin zitten kon prima als er verder niemand buiten was, frisse lucht is altijd goed. We verwachten eind van de week wel weer op en top te zijn. Hopelijk ook immuun, dat zou fijn zijn.

We hoeven nu natuurlijk niemand meer te vertellen dat het belangrijk is om je aan de richtlijnen te houden. Voor jezelf en (vooral) voor de ander! Dat betekent dat de komende maanden anders worden dan je wilt, dat leuke dingen even worden uitgesteld en verjaardagsfeestjes niet kunnen worden gevierd. Dat is dan even zo. Mocht je dat toch wel heel zwaar vinden kunnen we je aanraden het dagboek van Anne Frank te lezen.

Onze open dag wordt vanzelfsprekend uitgesteld. Waarschijnlijk wordt het verplaatst naar eind juni, daar gaan we nog even over brainstormen. We willen het pas door laten gaan als het veilig kan en we houden ons hiervoor ook aan de richtlijnen van het RIVM.

Wij zieken nog even uit. We hopen dat het voor iedereen net zo mee zal vallen, dat de ziekenhuizen snel weer leeg zijn en we na 1 juni weer kunnen genieten van het samenzijn. Tot die tijd, hou vol!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s