De grote verhuisdag

Daar ging ons huis, van het stekje af waar hij bijna 2 jaar met heel veel plezier gestaan heeft. Op weg naar nieuwe avonturen, 7 km verderop. 2 km op de milieuvriendelijkere manier, maar het huis met een fiets verplaatsen lukte niet, de paaltjes op het fietspad stonden in de weg.

 

Zaterdag 9 februari begon winderig en werd steeds winderiger. Juist wat je niet wilt hebben als je een huis over de weg gaat vervoeren. De dag en nacht er voor hadden we al hele berenfamilies op de weg gezien en gedroomd van flatgebouwen die omwaaiden. Uiteindelijk waren die beren niet nodig, het ging eigenlijk prima. Het wegrijden ging zonder problemen, we zijn onderweg geen beren tegengekomen en op het nieuwe terrein hadden harde werkers de rijplaten al klaar gelegd zodat ons huis heel snel op zijn plek stond.
Iemand van de Amara hoeve zat achter het stuur en heeft zo netjes gereden dat Stitch, een pluche sinterklaasknuffelsurprise, nog rechtop op de boekenplank stond bij aankomst.

IMG_4063

Achteruit inparkeren op onze nieuwe plek

Omdat het zondag prutweer zou worden en we ook wel graag naar de wc wilden na de stress van de rit, hebben we zaterdag álles gedaan wat nodig was. Het helofytenfilter werd gegraven en gevuld, de regenpijp is naar de nieuwe tank geleid en de waterpomp is aangesloten.
We zijn heel blij met alle helpende handjes die we gekregen hebben. Zij hebben er voor gezorgd dat om 8 uur ’s avonds alles werkte, aangesloten was of afgevoerd kon worden richting filter. Klaar!
De dag erop regende onze tank voldoende vol om te kunnen douchen, wat een luxe is zo’n regendag. Omdat we vonden dat we wel even genoeg gedaan hadden, hebben we zondag vooral heel veel niks gedaan.

Ging er ook nog iets mis, of houden jullie dat achter?
Nou, we zijn nog steeds onze deurstopper kwijt! Dat was ons ‘vogelstokje’ aan het vogelhuisje, die gebruiken we om de deur op te vangen als hij open waait. Dus als iemand een deurstopper heeft gevonden langs de N197…….

De komende tijd gaan we onze tuin opknappen. We beginnen met een houtsnipperpad naar de huisjes en daarna gaan we veeeeeel gras zaaien. Onze buurvrouw is op dezelfde dag verhuisd als wij en de 2e buur is woensdag met zijn huis aan komen rijden. Er komen totaal 4 huisjes te staan. Het laatste huis is in ontwikkeling en we hopen die met een maand of 3 te kunnen verwelkomen.

Dat onze huisjes veel vragen opleveren snappen we helemaal. We zien veel nieuwsgierige blikken vanaf de weg en als we tijd hebben willen we altijd wel vragen beantwoorden.
Wel zouden we het waarderen als de privacy gerespecteerd wordt. Bedenk dat het onze tuin en privégrond is waar je overheen wilt lopen. Op deze website staan heel veel foto’s en er is ook informatie te vinden. Heb je alsnog vragen, stel ze gerust via het contactformulier.
We gaan nog een open dag houden als de tuin ingericht is, hou daarvoor de website in de gaten.

IMG-20190217-WA0001

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s