Yes we can!

Nieuws! Groot nieuws. Heel groot nieuws. We gaan verhuizen! Iets minder dan 3 jaar nadat we naar de gemeente Heemskerk zijn gestapt om dat hele tiny house concept eens te bespreken, gaan we verhuizen naar een officiële plek. Het is ons gelukt!
Samen met de gemeente, die heeft bergen verzet om het mogelijk te maken.
We hadden natuurlijk al half verklapt dat we heel ver zaten in de procedure. Ons idee was dat we half of eind februari meer zouden weten en dan een datum konden prikken.

Tot op 30 januari de aanvraag voor de voorlopige voorziening werd afgewezen, in ons voordeel dus. Of we dan al de 9e zouden willen verhuizen. Dat zijn 10 dagen (oké, 11, maar zoiets landt langzaam), 10!
Gelukkig hebben we een huis op wielen, dus hoeven we alleen de leidingen en afvoer af te koppelen, het huis aan te koppelen aan een sterke bak en te gaan.

Grapje. Het heeft natuurlijk wel iets meer voeten in de aarde. Vervoer is stap nummer 1, dat was gelukkig heel snel geregeld door onze buurvrouw Nicole die dezelfde dag verhuisde. Onze IBC tank stond nog op de vorige woonlocatie en moest schoon worden gemaakt. Gelukkig was dat zo gebeurd en konden we dat doen op de mooie zondag die we vorig weekend hadden (het leek wel lente!). Ook zijn er wat tegels voor onder onze steunpunten gesneuveld waardoor we op Marktplaats op zoek moesten naar nieuwe. Gelukkig is er altijd wel iemand uit de buurt die gratis tegels aanbiedt, mits je ze zelf uit de tuin haalt. Zouden wij ook zo doen, nu we weer weten wat die krengen wegen.

Zo waren er nog meer allerhande klusjes die we ‘wel zouden doen als we gingen verhuizen’. Die hebben we in die 10 dagen gepropt en het is gelukt, onze checklist is bijna afgevinkt. We hoeven binnen ook bijna niks in te pakken, dat is heel makkelijk verhuizen. Nu moet alleen het weer nog meewerken. Het is leuk voor de tank enzo, al dat water. Maar om in de stromende regen een helofytenfilter te graven is toch niet zo’n aantrekkelijk idee. Vrijwilligers zijn altijd welkom. We hebben poncho’s. 😀

Morgen gaat het dus gebeuren. Het is heel spannend. Ons huis weer over de weg, gaat dat allemaal goed, doet de bestuurder wel voorzichtig, past het allemaal wel, stort onze trailer niet in, stort ons huis niet in, stort de weg niet in, vergaat de wereld niet ineens, blijft de tractor niet vastzitten in de modder op onze nieuwe plek.
Na 2 keer verhuizen zouden we toch onderhand wel moeten weten dat het gewoon goed kan gaan. Geen enkel probleem.
Ow ja, alleen ons kenteken viel er de vorige keer af en het was toen droog en het was warmer en we kwamen niet op een terrein dat nog heel zacht en modderig is.
Wij slapen vast als roosjes vannacht….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s