Windows

Niet Windows 7 (Apple fan hè), maar 6 windows. En een deurkozijn. Op de kar kwamen ze, gebracht door Jacobs Sr. van Jacobs timmerfabriek. We hadden al verschillende offertes liggen, maar nog niet eentje met de wauwfactor. Gelukkig was daar Remco, van Tiny House Breda, hij had een goede gevonden zei hij. Na wat overleg waren wij daar ook van overtuigd en met een paar weken stonden de kozijnen al in de loods. Supersnel geregeld met een hele goede service.
6 ramen en een deurkozijn is heel wat schilderwerk. Wij zouden niet van het Regenbooghuisje zijn als we niet elk kozijn een andere kleur zouden geven. En zo geschiedde.

10-027

Nadat de kozijnen waren geplaatst en alle gevelopeningen erin zaten, kon het huisje worden ingepakt met folie. Die folie laat het vocht wel naar buiten, maar niet meer naar binnen. Daarop komt regelwerk en de buitenbekleding.
Binnen is de loft afgemaakt, met opbergruimte bij het hoofdeinde en en lattenbodem waar je U tegen zegt. We kunnen niet wachten tot we onze 40 jaar oude niet-bedoeld-om-maanden-op-te-slapen-eigenlijk-bank-kussens-‘matras’ om kunnen ruilen voor ons 16 cm dikke matras op die luxe lattenbodem.
Binnen rest verder nog de badkamerbekleding en de plaatsing van het badje, eigenlijk een verhoogde douchebak. Als dat erin zit is het binnen zo goed als af!

Ook de vloer is nu klaar. Het leggen is net puzzelen. Als je alles hebt opgemeten, gesneden en geplaatst, moet het er weer uit om de lijmlaag aan te brengen. Dan komt het, want wat je eruit haalt moet ook weer precies zo terug. Het is ons bíjna gelukt, maar als wij niet vertellen waar het mis ging, kom je er niet achter. Hopen we. De vloer is 3 keer gelakt, de eerste keer met een kleurtje en daaropvolgende keren met blanke lak. Eigenlijk was het te koud in de loods voor de lak, als je de verpakking goed las. Maar met een kacheltje hebben we het toch maar gedaan. Wachten tot het warmer werd duurde ons wat te lang….
Kijk nou, mooi hè! Dit was nog zonder het kleurtje, dus het is nog ietsje donkerder geworden dan hier op de foto.
10-019

Er is al een start gemaakt met de buitenbekleding en de isolatie van het dak. Voor ons is het nu prioriteit om het water te regelen, met name de tank, de pompen en de filters. Het water zelf komt gewoon uit de lucht vallen. Veilig drinkwater uit de kraan is niet zo’n groot probleem. Snel stromend veilig drinkwater uit de kraan wel. Onze eerste keus bleek zo’n zielig miezerstraaltje op te leveren dat onze halve liter theemokken ons uitlachten. En onze portemonnee lachte z’n rits eraf bij de prijzen van veel andere filters, daar ging ie niet aan beginnen. Na lang zoeken, speuren, offertes opvragen en weer opnieuw beginnen waren we het zat en hebben we een Berkey gekocht. Die moet zelf gevuld worden, maar filtert terwijl je even niet oplet en je hebt zo 5 liter drinkwater op voorraad.
Ons regenwater komt vanaf het dak en de regenpijp, met voorfilter, in een IBC tank van 1000 liter. Bij voorkeur nog via een extra zand/steentjes/actieve kool filter. Vandaar gaat het naar de keukenkraan en de douche, bij warm water nog via de geiser. Ons afvalwater van de keuken en de douche gaat via een helofytenfilter weer de grond in. Omdat we alleen biologische producten gebruiken en dat ook nog met mate, kan dit weinig kwaad voor de natuur. Ik vermoed dat het allemaal een stuk makkelijker klinkt dan het in de praktijk gaat zijn, maar dat zien we dan wel weer. We kunnen altijd nog sportief een abonnement nemen bij het zwembad om de hoek.

Als we die waterloop allemaal geregeld hebben, moeten we er wel voor zorgen dat het water in de tank en de leidingen niet bevriezen. Dat kan mooi gecombineerd worden met een anti-doorwaai-oplossing voor onder het huis. Het is heel praktisch met verhuizen, zo’n huis op wielen, maar de wind kan voor flink koude voetjes zorgen.

Maar dat is voor later, eerst maar eens wonen. Of laten we het huisje eerst maar eens afmaken. 3 december is onze deadline al!
Ow ja, mocht je toevallig knettergoed zijn in helofyten- of zand/steentjes/actieve kool-filters en je wilt ons daar wel bij helpen, wil je ons dan alsjeblieft een bericht sturen? Dat mag ook als je iemand weet die er knettergoed in is, of een beetje goed, of heel goed kan doen alsof.

Advertentie

2 gedachtes over “Windows

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s