Lekker warm

Het is triest weer buiten, de regen komt met bakken uit de hemel en de temperatuur is flink gedaald. Gelukkig zullen we daar in het huisje geen last van hebben. Naast een dak, altijd handig om mee droog te blijven, hebben we ook een heerlijke laag schapenwol isolatie in de wanden en de vloer om ons warm te houden. Nu de wanden staan en de binnenbeplating er grotendeels op zit, kunnen we het schapenwol op maat knippen en plaatsen. Tot nu toe is er nog maar één blaar gesignaleerd.

isolatie002

Yvette zorg er hier voor dat we lekker warm op de wc kunnen zitten.

Nu het isoleren van de wanden bijna klaar is, gaan we verder met de wandafwerking aan de binnenkant. Daar zitten een flink aantal schroefgaten te wachten tot ze gevuld worden. We vinden de populieren multiplex platen te mooi om ze dicht te verven. Een likje white wash vinden we genoeg, dus als het ons lukt om de gaten onzichtbaar weg te werken dan zijn we blij.
Ondertussen gaan we op zoek naar de beste manier om de natte cel te bekleden. Schimmel ziet er wel leuk fluffy uit, maar we hoeven het niet in huis te hebben. Rottend hout is al helemaal niet welkom natuurlijk. Er zijn verschillende manieren om dat te regelen, maar het meeste belangrijke is dat het waterdicht wordt.

ramen

Zo ziet het er nu uit aan de binnenkant. Ik mocht deze foto alleen plaatsen als ik plechtig beloofde erbij te zeggen dat het later nog netjes overgedaan wordt wanneer de kozijnen binnen zijn. Leon heeft even snel wat licht binnengezaagd, het werd wel heel donker in de houten doos. Nog meer foto’s staan op de foto-pagina. We zijn alleen niet zulke helden in foto’s maken, ook omdat we het vaak vergeten als we druk bezig zijn.

Het dak hebben we nog niet, maar die hebben wel nodig. Niet alleen omdat onze waterdichte badkamerbekleding anders geen zin heeft, maar ook om onze zonnepanalen te dragen. Mike Houtman van Zonaanbidder.eu gaat de hele stroomvoorziening voor ons regelen en het is heel fijn om daar iemand voor te hebben die goed meedenkt. We kijken nu of we wel of niet ook de warmwatervoorziening (deels) via de panelen kunnen regelen. Het zou mooi zijn als dat kan! Gas is natuurlijk makkelijk en goed verkrijgbaar voor een geiser of boiler, maar het meest milieuvriendelijk is nog altijd de zon. Wij hebben daar alleen echt geen kaas van gegeten, gelukkig hebben we daar Mike voor.

boerhaarshoeve-paarden2

Wordt dit ons uitzicht vanuit het keukenraam?

We hebben het goede nieuws gekregen dat ons huisje voor de komende maanden een plekje heeft! Op een hele mooie locatie, tussen de weilanden en de paarden. Omdat er nog meer mensen wonen en we de rust willen bewaren willen we niet precies laten weten waar dat zal zijn. Het is ook niet het idee dat er meerdere Tiny Houses komen te staan. Voordat we daar heen verhuizen houden we nog een open dag voor iedereen die wil komen kijken, daarna willen we graag in alles rust van ons huisje genieten.
Nu komen kijken mag trouwens ook hoor, iedereen die bij de bouw langs wil komen is van harte welkom. We vertellen graag over ons huisje. Wel graag op afspraak, dan weet je zeker dat we er zijn. Stuur maar een berichtje en we regelen het.

 

Advertentie

Een gedachte over “Lekker warm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s