Tadaaaa, daar is ie dan! 2.0

 

Voor de oplettende lezer, er is heel wat veranderd. Onze complete loft is verplaatst naar het midden van het huisje en het dak weet zich eindelijk een houding te geven. Het is niet helemaal te zien op de plaatjes (SweetHome 3D doet niet echt aan daken), maar we krijgen een dakkapel met een groot raam en de nok is verplaatst. Dit maakt dat de loft niet zo’n opgesloten ruimte wordt. Ook de badkamer is een slag gedraaid, wat een fijne opslagplaats daarbij vrijmaakt. De keuken is hierdoor naar de lange muur verhuisd. Het lijkt allemaal zo klein op de plaatjes, tot we bij de trailer staan en die toch wel heel groot is. Het wordt straks een joekel van een huis, relatief gezien.

Niet alleen het ontwerp is af, onze bouwer Leon is al druk bezig met de vloer. Hierin komt schapenwol als isolatie en natuurlijk het leidingwerk. Daarbovenop populieren multiplex en dan onze mooie kurkvloer! Na teleurstellende zoektochten naar een kurkvloer zijn we in Haarlem terechtgekomen, bij Decork. Wat een verademing. Niet alleen kijken ze heel enthousiast in plaats van verbaasd wanneer je naar een kurkvloer vraagt (en nog verbaasder wanneer je het totale oppervlak van je huis noemt), de service is top, de keus heel groot en de eigenaar is erg geïnteresseerd in het concept Tiny Houses. Nadeel is wel dat je al snel heel lang zit te kletsen en een bezoekje altijd meer tijd kost dan je denkt. Of misschien ligt dat aan ons. Vandaag kunnen we de vloer al ophalen. Dat zijn kleine dingetjes waar we toch heel enthousiast van worden, daar gaan we straks op lopen, zitten, liggen (doe eens gek) en leven!

Photo 02-08-16 13 19 29.jpg

Het begin van de vloer

Nog meer mijlpaaltjes, terwijl Leon met de vloer aan de slag ging, zijn wij op pad gegaan voor gevelbekleding. We willen graag een houtsoort die geen behandeling nodig heeft, om de zoveel jaar schilderen of beitsen vonden we niet zo’n spannend idee. De keus viel daardoor op Red Cedar of thermisch gemodificeerd hout. Het eerste bleek niet zo bij ons budget te passen, Red Cedar is prachtig hout, maar ook prachtig duur. Allebei de soorten vergrijzen met de jaren, qua kleur kom je dan toch op hetzelfde uiterlijk uit. Het is dus Thermowood geworden, thermisch gemodificeerd vurenhout. Het past binnen budget, heeft een mooie tekening op het hout en is heel duurzaam. Helaas niet in het blauw, maar dat maken we nog wel goed. 😉

We merken dat we veel losmaken bij de mensen die we tegenkomen op ons avontuur. We laten dan ook een heel andere manier van leven zien. De een vindt het fantastisch en wil er van alles over weten, de ander weet niet zo goed in welk hokje ze ons moeten plaatsen.
De gemeente Heemskerk valt gelukkig in de eerste categorie, we hebben daar een heel leuk gesprek gehad en ze gaan uitzoeken of er een plek voor Tiny houses mogelijk is binnen de gemeente. Yes! Ze waren hier zelfs al mee bezig voordat wij lieten weten op zoek te zijn. Het zal wel nog een tijd duren, als het al doorgaat, dus we zijn nog steeds op zoek naar een tijdelijke plek. We zoeken iets vanaf november ongeveer, dan hopen we dat het huisje af is. Tips zijn welkom!
Ook als je zelf op zoekt bent, neem contact op! Samen kunnen we een duidelijke boodschap uitdragen dat er een grote behoefte is naar een andere woonvorm.

 

Advertentie

3 gedachtes over “Tadaaaa, daar is ie dan! 2.0

  1. Margot zegt:

    Het ontwerp ziet er echt heel goed uit, heel veel succes met bouwen!
    Een nicht van een van jullie (Sarita) wees met op jullie website omdat ik ook graag een tiny house wil gaan bouwen 🙂 Erg leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s