Tadaaaa, daar is ie dan!

Daar is ie dan! Nog wel in digitale vorm, hoewel we er graag al zouden willen wonen, hebben we eerst nog van alles uit te zoeken voor we kunnen bouwen. Maar het 3D-plan is klaar en zelfs in computervorm is het al heel leuk om er doorheen te kunnen lopen.

Screen Shot 2016-05-30 at 16.53.12Screen Shot 2016-05-30 at 16.53.23

Dit ontwerp is gemaakt in Sweet Home 3D, een programma dat gratis te gebruiken is om een huis vorm te geven. Met een beetje stuntelen is dit het uiteindelijke resultaat geworden. Het programma kent niet alle meubels en vormen, dus als je het gebruikt zul je wat moeten improviseren.

We hebben gekozen om volledig de lengte te behouden, dus ook de badkamer in de lengte te plaatsen. Hiermee creëren we optisch meer ruimte. In de badkamer komt een halve wijnton als bad/wastobbe/douchebak en een composttoilet. Bij een tiny house is veel multifunctioneel, zelfs de deuren. Voor de badkamer komt een voorraadkast wat tevens een schuifdeur is om de badkamer af te sluiten. Deze kast maken we zelf van onze huidige kledingkast. De onderste twee planken worden alleen bereikbaar vanaf het toilet, voor de poepsnippers (het poep en plas verhaal komt vast nog wel een keer) en toiletpapier enzo. De planken daarboven worden bereikbaar vanaf de keukenkant.

De buitendeur wordt een echte boerendeur, waarbij het bovenste deel apart van het onderste deel open kan. Naast dat we die heel erg leuk vinden, is het ook heel praktisch voor ons loslopende konijn. Zo kunnen we toch de deur openzetten zonder dat het beestje ontsnapt. We hebben een tweedehands deur op de kop getikt met glas in lood raampjes. Hoe kneuterig wil je het hebben!

Een aantal meubels kunnen zo mee, zoals de klaptafel van de Ikea. Groot genoeg voor 6-8 mensen, klein genoeg om weg te bergen zonder dat je er last van hebt. De bank komt ook mee, de poten gaan eraf en daarvoor in de plaats komt een brede lade. Alle ruimte wordt goed benut. De trap hebben we een beetje gepikt van Marjolein/Walden en aangepast naar onze eigen wensen. Met zo’n trap heb je heel veel opslag zonder daar extra ruimte aan kwijt te zijn. Het is geen makkelijke trap om te bouwen, we beginnen wel eerst met een miniversie van karton voor we de zaag erbij pakken. Omdat we ook ’s nachts naar de wc moeten kunnen komt er een boomstamleuning, zodat we niet slaapdronken eerder beneden zijn dan de bedoeling is.

Screen Shot 2016-05-30 at 16.53.33.png

De lofts! Dat wordt zo leuk. Het lijkt ons heerlijk om te slapen onder de sterrenhemel. Anders dan op de tekening krijgen we gelukkig wel een dak, met dakramen. Niet alleen voor het uitzicht, lichtinval, ventilatie en het makkelijk schoonmaken van de zonnepanelen. Een groot dakraam doet ook dienst als’achterdeur’ voor het geval we bij nood niet door de voordeur naar buiten kunnen. De 2e loft wordt opslag, het hekje is tevens de ladder en onttrekt onze rommel een beetje aan het zicht.
De vloer van de slaaploft wordt iets dieper dan gebruikelijk, zodat we in de vloer naast het matras opbergruimte hebben.

Omdat we steeds nieuwe ideeën krijgen (die Tiny Home filmpjes op YouTube zijn zo leuk om te kijken!) zullen we misschien nog dingen veranderen. Nu kan dat nog, dus we proberen alles uit.

Advertentie

3 gedachtes over “Tadaaaa, daar is ie dan!

 1. Koos Knol zegt:

  Goed bezig, alleen de keuze voor elektrisch verwarmen zou ik eens heel goed (laten)onderzoeken. Zonnepanelen trekken dit niet, zelfs niet wanneer je het hele dak belegt, De opbrengst van panelen in de wintermaanden is heel gering.
  Kijk voor het waterfilter eens bij Marjolein (inhetklein) zij heeft er in afgelopen weken een geplaatst. Voor verwarmen kies je beter voor een hout- of pellet kachel.
  Mvg. Koos

  Like

  • Regenbooghuisje zegt:

   Dank je wel voor je reactie. We gaan het zeker nog eens goed onderzoeken (vooral laten onderzoeken), we willen niet het risico lopen dat we in de winter niets meer kunnen gebruiken. De houtkachel staat nog steeds op ons verlanglijstje, misschien komt die er toch alsnog.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s