Welkom bij het Regenbooghuisje

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, welkom! We vinden het leuk dat je ons volgt bij het bedenken, bouwen en leven in het Regenbooghuisje. Waarom we dit idee in ons hoofd hebben gehaald lees je op de pagina ‘over‘.

We zitten echt nog aan de start van ons huisje. Het enige wat we hebben is…. een idee. En een wens en iedereen weet dat je die waar moet maken voor het te laat is.
Dat en een klein beetje geduw van ons huidige appartement waar we over 3 maanden weer uit moeten, heeft ons doen besluiten om maar gewoon te beginnen. Niet gehinderd door enige ervaring. We zijn dan ook heel blij met elke tip of hulp die binnenkomt. Schroom niet, wees wijs, betweterig, wijs ons op fouten en domme dingen, kom met ideeën of kom kijken!

Waar we nu naar op zoek zijn is een tekenaar/designer, lijntjes zijn uitgeworpen, ideeën zijn evengoed welkom.
Daarna moet er een ruimte komen om ons huisje te bouwen, samen met de bouwers. We zijn wel een klein beetje handig, maar niet handig genoeg om ons loft zo te bouwen dat we niet na één dag al op de grond slapen. We laten de bouwconstructie graag over aan vaklui, dan zoeken wij het aanrecht wel uit.

Ondertussen gaan we op zoek naar de juiste manier van energiewinnig en -opslag en waterbeheer in ons huisje. Het idee is dat we grotendeels off-grid kunnen leven. Daarvoor zullen we eerst goed moeten kijken naar ons huidig verbruik van water en energie, hoeveel minder dat zal worden en hoe we dit kunnen organiseren in het Regenbooghuisje.

Genoeg te doen de komende tijd en nogmaals, tips zijn altijd welkom. Bouwers, tekenaars, andere slimmeriken en handige mensen, neem gerust contact op, misschien ben jij wel degene die we zoeken!  Stuur een e-mail.

Advertentie

2 gedachtes over “Welkom bij het Regenbooghuisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s